Mi az SAP, és cégvezetőként miért érdemes tudnod erről a rendszerről?

Az SAP az ügyviteli rendszerek évtizedes világbajnoka! Minden új ügyviteli rendszer szeretne az SAP-hoz hasonlítani, vagy lekörözni. Azonban a lassan 50 éves múlttal rendelkező SAP rendszerének minőségét és paraméterezhetőségét még senkinek nem sikerült megközelítenie. Hiába, a német precizitás, ami az SAP-t is jellemzi, szinte utánozhatatlan!

És most kérdezhetnéd, hogy miért kellene cégvezetőként ismerned az SAP-t, ha te nem ügyviteli rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozol? A kérdés nagyon jó!

Ha azt mondom, hogy az SAP képes milliókat megspórolni neked, akkor így már érdekel ez az ügyviteli rendszer?

Az SAP még a legkomplexebb rendszereket és munkafolyamatokat is átláthatóvá teszi. Ennek köszönhetően pedig perceken belül ki tudod deríteni, hogy:

  1. hol folyik el pénz a vállalkozásodból, mert esetleg arra a munkára alkalmatlan, vagy rosszul képzett emberek dolgoznak az adott területen,
  2. milyen hatékonysággal működnek a gépeid,
  3. melyek a vállalkozásod leggyengébb pontjai,
  4. melyek a munkafolyamatok legkritikusabb pontjai,
  5. hol vannak felesleges munkafolyamatok, amelyeknek produktív haszna nincs, csak pénzt és időt rabolnak,
  6. az alkalmazottjaid létszáma optimális-e, vagy esetleg több embert foglalkoztatsz, mint amennyire valójában szükség lenne, vagy talán kevesebbet?

Az SAP további előnye más ügyviteli rendszerrel szemben, hogy tetszés szerint alakítható, ami azt jelenti, hogy a saját vállalkozásod igényéire szabhatod!

Ezért az SAP rendszer bevezetése minimum 1 évet, de a vállalkozások nagyságától és bonyolultságától függően hosszabb időt is igénybe vehet. Ennek azonban örülni kell! Ugyanis az SAP bevezetése során tüzetesen átnézzük a céget, leásunk a vállalkozás gyökeréig, és minden apró részletre kiterjed a figyelmünk, hogy a lehető legpontosabb beállítások szerint kerüljön átadásra a rendszer.

Ennek az alapos vizsgálatnak köszönhetően pedig már az SAP rendszer bevezetési ideje alatt kiderülnek olyan problémák, amelyek létezéséről eddig csak sejtéseid lehettek cégvezetőként. Ilyen probléma lehet például a rossz készlettervezés.

Az SAP azonban nemcsak segít átlátni a céged működését és rátalálni a problémás területekre, de azok megoldásához is hozzájárul! Támogatja a folyamatok megújítását, a hatékonyság növelését és a különböző területek optimálás működéséhez is hozzájárul. És persze segít a kézben tartani az irányítást, hiszen pár kattintással ellenőrizni tudod a vállalkozás összes folyamatát, de figyelemmel tudod követni az erőforrásaidat, és persze a pénzügyeket is könnyedén nyomon tudod követni, percre pontosan!

Mindent összegezve azt mondanám, hogy az SAP lehet a legokosabb befektetésed egyike!

Ha úgy érzed, pont erre van szükséged, kérd 35.000 Ft értékű ajándék 🎁 konzultációdat, és máris segítünk.