fbpx

5 indok arra, miért fontos cégednek a projektmenedzsment

A vállalkozások világában a kontrolling szerepe és jelentősége soha nem volt nagyobb, mint napjainkban. Ahhoz ugyanis, hogy egy cég profitábilis legyen és sikeresen fejlődjön, szükség van a megfelelő stratégiák kidolgozására, a célok meghatározására és a folyamatok hatékony irányítására. Ebben a folyamatban kulcsszerepet játszik a projektmenedzsment, mely kontroller segítségének igénybevételével valódi kincs lehet a cégvezető számára.

De miért is olyan fontos a vállalkozások számára és miben nyújt gyakorlati, kézzel fogható segítséget ez a szolgáltatás? Az alábbiakban bemutatunk 5 előnyt, amit azok a cégek tudhatnak magukénak, akiknél működik projektmenedzsment.

1. előny: Hatékonyság a célok megvalósítása terén
A megfelelő projektmenedzsment módszerek alkalmazása révén a vállalkozás képes a célokra koncentrálni, azokat időben teljesíteni, és a szükséges erőforrásokat hatékonyan beosztani. Mindezek következtében az üzleti folyamatok átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé válnak, így szükséges esetén könnyebb beavatkozni az esetleges problémákba is, még mielőtt azok súlyossá válnának.

2. előny: Áttekinthetőbb pénzügyek
A projektmenedzsment fontos eleme a részletes költségvetés kidolgozása és az azt követő pénzügyi ellenőrzés, nyomon követés. A cégvezetőnek, illetve a projektvezetőknek így lehetőségük nyílik a költségek pontos nyomon követésére, az egyes projektek összehasonlítása révén pedig képessé válnak az erőforrások felhasználásának optimalizálására. A részletes pénzügyi ellenőrzés segít megelőzni az esetleges költségtúllépéseket, azonnali reakcióval képes szolgálni a váratlan kiadásokra, így biztosítva a vállalkozás stabilitását és hosszú távú eredményességét.

3. előny: Hatékony idő- és erőforrás-menedzsment
Már a projektek tervezési fázisában pontos ütemterv készül az egyes üzleti folyamatokra, illetve minden egyes feladathoz felelős is megnevezésre kerül. Az idő és az erőforrások megosztása így optimálissá válik, a munkatársak hatékonyabb tudnak dolgozni, a cégvezetés pedig gyorsabban és hatékonyabban hozhat döntéseket.

4. előny: Mérhetőbb teljesítmény, átláthatóbb eredmények
A projektmenedzsment a kontrollinggal lehetővé teszi az eredmények és a teljesítmény átfogó ellenőrzését is. A folyamatok során rögzített adatok alapján a kontroller bármely fázisban világos képet ad a cégvezetőnek a projekt sikerességéről. Látható lesz, hogy az előzetesen kitűzött célokhoz képest mi a valós teljesítés, és mely területeken szükséges korrekciókat végezni. Az eredmények követése révén a vállalkozás képes időben reagálni a változó piaci körülményekre, és felmérni a kockázatokat.

5. előny: Tervezhetőbb jövő hosszabb távon is
A projektmenedzsment nagy eredménye a jobb tervezhetőség, így alkalmazásával lehetővé válik egy sikeres, hosszú távú stratégia kidolgozása és végrehajtása is. A futó projektek és folyamatok rendszeres értékelése olyan tapasztalattal és adathalmazzal látja el a vállalkozást, mely által jövőbeli tevékenységét, projektjeit és stratégiáját is jóval hatékonyabban képes tervezni. Ezek révén a cég versenyképes maradhat és sikeresen alkalmazkodhat az állandóan változó piaci környezethez.

Nem kérdés, hogy aki a jelenlegi gazdasági helyzetben szeretne labdába rúgni a piacon, annak elengedhetetlen, hogy maximálisan törekedjen a projektjeinek maximális hatékonyságú lebonyolítására. Ennek legjobb módja a projektmenedzsment szolgáltatás igénybevétele, ahol tapasztalt, szakértő kontrollerek segítik a folyamatok tervezését, szervezését, ellenőrzését.  Ha te is szeretnéd növelni vállalkozásod működésének hatékonyságot, optimalizálni a költségeket és biztosítani a hosszú távú fenntarthatóságot, akkor fordulj hozzánk bizalommal és kérd a Control1 projektmenedzsment szolgáltatását.

Kapcsolat

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.