Megoldásaink

AMIT A KÉSZ KONTROLLING RIPORTJAINKRÓL TUDNOD KELL

Gyártási/Termelési Variancia

Az anyagköltség-variancia riport az mutatja meg, hogy a gyártás során miért merült fel a szükségesnél több (esetleg kevesebb) anyagköltség az indokoltnál (normánál). A közvélekedéssel szöges ellentétben az sem jó jel, ha a normánál kevesebb anyagot használ fel a gyártás, mert az komoly problémákat tud okozni a beszerzésben és a logisztikában is.
Ez a jelentésünk akár fillérre pontosan is megmutatja, hogy mikor, hol, mi miatt és mennyivel költöttél többet, mint kellett volna, ami alapján fel tudod tenni a szükséges kérdéseket az illetékes kollégáknak…míg enélkül marad a további tapogatózás és vakrepülés. Ha használod, rengeteg költséget tudsz megtakarítani. 

Munkaerő hatékonyság és kapacitás kihasználtság

A gyártási hatékonyság riport arra a kérdésre válaszol, hogy milyen hatékonysággal dolgoznak a gyártási dolgozóid, valamint, hogy mennyire sikerült kihasználnod a gépek, illetve egyéb erőforrások kapacitását. Ehhez tartozik az a kimutatás is, amelyik bemutatja, mekkora a kalkulált veszteség a jelenlegi hatékonysággal az indokolthoz vagy tervezetthez képest.
Ez a beszámoló olyankor rendkívül fontos, amikor a vevői megrendeléseket hatékonysági problémák miatt nem tudják teljesíteni. Annál rosszabb érzés valószínűleg a világon nincs, mint amikor szervezési és egyéb belső problémák miatt esik ki profit. A riport használatával szintén nagyon sok fölösleges költséget tudsz megtakarítani – sőt, vevői elégedettséget növelhetsz akár.

Önköltség változás elemzés

A késztermék-önköltség nyomonkövető riportunk egy olyan megoldás, amely nagyon kevés vállalkozásnál létezik. A lényege, hogy amennyiben változik egy terméked előkalkulált önköltsége, mert pl. emelkedett az anyagok beszerzési ára, vagy – ilyen is van – megváltozott a terméked belső összetétele, ezzel a riporttal pillanatok alatt ki tudod számolni az új önköltséget. Sőt, a riport színkódolással emeli ki a megváltozott értékeket, megkönnyítve az önköltség-változás okainak keresését.
Ha a megváltozott receptúrák vagy anyagárak miatt már azt sem tudod, mennyi egy terméked anyagköltsége, akkor megtaláltad a megoldást. A riport másodpercek alatt frissül – természetesen akár naponta többször is. Lehet vele terv-változatokat is számoltatni, ami hatalmas segítség időben és megszünteti az Exceles szenvedéseket. 

Kapcsolat

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.