Szolgáltatások

Kontrolling

Döntéstámogatás, informatikai és pénzügyi menedzsment támogatás komplex módon, több mint húsz évnyi multinacionális környezetben szerzett kontrolleri tapasztalattal olyan cégvezetők számára, akik szeretnék, hogy üzleti terveik a legeredményesebb módon valósuljanak meg.

Cash flow és eredménykimutatás

Hová tűnik a cég pénze? Cash flow szolgáltatásunk révén Ön is pontos választ kap erre a kérdésre.  Eredménykimutatásra van szüksége? Kollégáink ennek készítésében is készséggel állnak rendelkezésére.  

Önköltség kalkuláció

Nagyon sokszor találkozunk olyan cégvezetőkkel, akik nincsenek tisztában azzal, pontosan mennyibe kerül számukra egy adott termék előállítása.

Kontrollereink segítségével az önköltség kalkuláció révén megelőzhető, hogy az Ön árait csupán a piaci trendek diktálják és vállalkozása veszteséget termeljen. Mindehhez csupán pénzügyi adatok és naturáliák szükségesek, munkatársaink pedig el is tudják kezdeni az elemzést.

Üzleti elemzés

Kapjon valós és objektív képet kapni vállalkozása aktuális állapotáról, tudja meg, cége mely területei hozzák, és melyek azok, melyek viszik a profitot.

Menedzsment tanácsadás

Olyan cégvezetők számára kínálunk gyakorlatban is megvalósítható tanácsokat, akik úgy érzik, elvesznek a napi rutinfeladatokban, nem képesek úrrá lenni a folyamotokon és nincs idejük a valódi ügyvezetői teendőik ellátására.

Legyen szó időhiányról, delegálási vagy prioritási nehézségekről, kollégáink gyakorlati segítséget nyújtanak a cégvezetők kihívásaira

Rendszerbevezetési felügyelet

Szeretné, hogy az újonnan bevezetésre kerülő ügyviteli rendszere ne csupán a számlázásra, a készletkezelésre és/vagy a táblázatok végtelen sorának kiváltására nyújtson megoldást, hanem az ott keletkező adatok valódi segítséget jelentsenek a döntéshozatal során is?

Kollégáink igény esetén már az ERP kiválasztása során Ön mellett lesznek és hasznos tanácsokkal látják el annak érdekében, hogy a cége számára leghasznosabb rendszer mellett tegye le voksát. Szorosan felügyelik a rendszer bevezetését és pénzügyi, riporting és kontrolling szempontokat szem előtt tartva szükség esetén be is avatkoznak a folyamatba, megelőzve ezzel a komplikált és meglehetősen idő- és költségigényes utólagos módosításokat.

Válságmenedzsment

Már jó ideje gondokkal küzd a vállalkozása, s ez egyre több pénzt emészt fel?

A Control1 tapasztalt szakemberei ilyen esetben is képesek megoldást találni. A rendelkezésre álló adatokból egy aggregált, kompozit vállalati kimutatást készítenek, melynek révén a cégvezető együtt láthatja a vállalkozás különböző területeinek eredményességében bekövetkezett változásokat. A kontrollerek az elemzések és a cég munkatársaival folytatott interjúk alapján megvizsgálják, mikor milyen esemény zajlott a múltban, milyen döntések születtek és mi változott, majd segítenek megtalálni a kiutat ebből a helyzetből.  

Stratégiai és üzleti tervezés

Akár cége üzleti tervét szeretné elkészíteni, akár annak gyakorlati megvalósítását taglaló stratégia kialakítására van szüksége, kollégáink nagy tapasztalattal és készséggel állnak rendelkezésére.

Segítünk meghatározni vállalkozása jelenlegi állapotát, melyhez hozzávesszük a piaci sajátosságokat, trendeket és kilátásokat. Ha Ön is azok közé tartozik, akik kiszámíthatóságra törekszenek, szeretik számszerűsíteni a kockázatokat és szívesen tervezik meg cégük fontosabb lépéseit akár 3-5 évre előre is, akkor a Control1-re biztosan számíthat.

Üzleti intelligencia szolgáltatások (BI megoldások)

Üzleti intelligencia szolgáltatásunk keretében egy informatikai infrastuktúrát építünk fel az Ön cége számára, mely lehetővé teszi, hogy minél szélesebb spektrumon minél nagyobb adatbázisból minél több információt nyerjünk ki. A BI segítségével rövid átfutási idővel sokkal mélyebb tartalmú elemzéseket és döntéshozatalhoz alkalmas riportokat vagyunk képesek előállítani. Célunk, hogy egy olyan önműködő rendszert adjunk az Ön kezébe, mely felhasználóbarát módszertannal, gombról gombra kattintással, real time készít elemzéseket anélkül, hogy mögötte egy kontrollernek ki kellett volna számolni azokat. Döntéshez szükséges adatok akár 100 munkaórányi számítás helyett csupán egyetlen kattintással!

Az Ön vállalkozásánál van saját kontrolling részleg, de a napi teendőik és terheltségük mellett képtelenek időt szánni a fejlesztések elvégzésére? Kollégáink a pénzügy és az informatika területét is segítik összehangolni, és nem csupán azt tudják megmondani, mit és hogyan szükséges elemezni, de mindehhez informatikai segítséget is nyújtanak.

Projektmenedzsment

Szeretné, ha az egymásra épülő projektek zárása végén nem kellene kellemetlen meglepetésekkel találkoznia? A Control1 kontrollerei segítségére ilyen feladatokban is számíthat. Kollégáink a teljes projekt elején segítenek egy reális, tartható budget megállapításában, és úgy nyújtanak támaszt a feladatok koordinálásában, hogy megbízónk folyamatos visszajelzést kap a státuszról, így közbe tud avatkozni a legkisebb eltérés esetén is.

Folyamatmenedzsment

Egy vállalat csak megfelelően szervezett és optimálisan működő folyamatokkal tud hosszú távon is eredményes lenni. Igény esetén kollégáink az Ön cégénél elvégzett folyamatauditálás során felmérik azokat a kritikus pontokat és kockázati tényezőket, melyek fejlesztésre szorulnak, majd javaslatot is tesznek azok javítására, frissítésére.

Ezekben az esetekben tanácsadó szerepkörben vagyunk jelen a vállalkozás életében, amikor is arra adunk ajánlást, miként kell belső körben megoldani az egyes feladatokat. Erre egy feladatleírást is készítünk, melynek végrehajtását rendszeresen ellenőrizzük, a cégvezető kérése esetén pedig akár be is számoltatjuk az érintetteket, hogy miként haladnak a megadott útvonalon.

Flexibilis interim szolgáltatás

  • Nehézkessé vált a hó végi/év végi zárás?
  • Hirtelen történt tulajdonosváltás a cég életében?
  • Egy váratlan befektetői érdeklődés miatt szinte azonnal szüksége lenne vállalkozása pénzügyi kimutatásaira?

Flexibilis interim szolgáltatásunkkal az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre kínálunk profi, rugalmas megoldást.  Kontrollereink eseti jelleggel, akár havi pár napra is rendelkezésre állnak olyan feladatok ellátásra, mint pl. pénzügyi és számviteli oldali zárás vagy ksh statisztikák készítése, de igény esetén fel is készítik a cégvezetőt arra, hogy a kezébe adott, megbízható riportok segítségével prezentálhassa saját bizniszét a leendő befektető számára.

Folyamat audit

A vállalati folyamatokon rengeteg pénz múlik, az információáramlás és az ügyintézés mikéntje a vállalaton belül döntő lehet. Előfordulhat, hogy a cég kiforrott üzleti modellel rendelkezik, ám az nem a várt eredményeket hozza. Ezt sok esetben az okozza, hogy nincsenek beépítve azok a kontrollpontok, melyek ellenőrzésével megfelelő mederben lennének tarthatóak az egymásra épülő tevékenységek.

Kontroller kollégáink igény esetén az egyes folyamatok kritikus pontjai mellett a kockázatokat és fejlesztési lehetőségeket is meghatározzák, mindezt úgy, hogy minden egyes folyamatban növeljék az értékteremtést. Folyamat audit szolgáltatásunk mind a termelést végző cégek számára, mind a szolgáltató szektor szereplőinek hasznos és fontos támogatást jelent.

Miért a Control1?

Néhány ügyfelünk véleménye, akikkel már együtt dolgoztunk:

Amiért megéri minket választani:

  • Több évtized pénzügyi, adózási és kontrolleri tapasztalata az Ön cégének szolgálatában
  • Mindig kéznél levő döntéstámogató szakemberek
  • Partneri szemlélet
  • Stratégiai együttgondolkodás
  • Eredményorientált vezetői megoldások 

A leggyakoribb kérdések

A vállalkozás sikerességét közvetlenül és közvetetten befolyásoló adatokat értelmezi, feltárja a vezető számára nem egyértelmű összefüggéseket, ezzel háttértámogatást nyújtva a fontos stratégiai döntések meghozatalához. A kontroller átfogóan értelmezi a könyvelő által előállított adatokat, melyeket más fontos információkkal (pl. létszám, eladott mennyiségek stb.) összefüggésben vizsgál. Mindezen ismeretekkel felvértezve olyan támogatást képes nyújtani, mellyel a vállalkozás magasabb üzleti eredmény elérése lesz alkalmas.

A könyvelő a múlttal foglalkozik: lekönyveli a számlákat és arra figyel, hogy a cég a külső szabályoknak megfeleljen. A kontroller a vállalkozás belső működésével foglalkozik és a cégvezetés céljaira koncentrál. Elsősorban a vállalat jövőjével foglalkozik: pénzügyi előrejelzést készít és rendszeresen ellenőriz. Figyelmeztet, ha az Ön vállalkozása nem a kitűzött cél felé halad és segít a helyes vezetési irány megtalálásában. 

Kapcsolat

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.