fbpx

Amikor a vállalat viharban navigál, avagy a kontrolling szerepe a válságkezelésben

A gazdasági környezet és a piaci kihívások gyorsan változnak, a vállalatvezetők pedig gyakran találkoznak váratlan eseményekkel, amelyek zavaróak lehetnek és válsághelyzetet idézhetnek elő. A válságok azonban nem csak veszélyeket rejtenek, hanem egyben új lehetőségeket is kínálnak, feltéve, ha megfelelően kezelik őket. Ebben az összefüggésben felmerül a kérdés: hogyan kezeljük a válságokat a legjobban? A válasz: kontrolling szakértőkkel.

Amikor a vállalat hajója zord vizeken evez, a kontrolling szakértők egyfajta iránytűként szolgálnak a cégvezető számára. Nézzük, melyek a válságmenedzsment főbb tényezői, melyek kritikus szerepet játszanak a nehéz időkben.

Objektív helyzetértékelés

A kontrolling szakértők képesek pontos kimutatást adni arról, hogy hol áll a vállalat pénzügyileg. Az általuk készített objektív adatelemzések révén azonnal felismerhetővé válnak a válság gyökerei, lehetővé téve ezzel a cégen belül szükséges változások gyors végrehajtását.

Hatékony kommunikációs támogatás

A válsághelyzetben a kommunikáció kulcsfontosságú. A kontollerek által biztosított egzakt pénzügyi adatok egy tiszta, világos képet adnak. Ez nagy segítséget jelent a cégvezető számára abban, hogy ő maga pontosan, átláthatóan és magabiztosan kommunikálhasson az érintettekkel.

Változáskezelés és optimalizálás

Mely területeken van szükség változásra? Hol lehet költségeket csökkenteni vagy hatékonyságot növelni? A kontrollerek átfogó képet adnak a vállalat működéséről és döntéstámogató szerepet vállalnak az azonnali lépések megtételéhez is.

Jövőkép és előrejelzés

Bár a válság tüneteit a jelenben kell kezelni, érdemes azonban a tanulságok levonását követően a jövőn is dolgozni.  A válságmenedzsment erre is kiválóan alkalmas, hiszen a kontrollerek bevonásával jobb előrejelzések készíthetők, így a vállalatvezetők a jövőbeni válságokkal is nagyobb esélyekkel nézhetnek szembe.

Edukáció

A kontrolling szakértők nem csak adatelemzésben erősek, hanem az oktatásban és képzésben is. A vállalatvezetők és az alkalmazottak képzése a válságmenedzsment területén növelheti a vállalat ellenálló képességét.

Amikor egy cég éppen egy válság közepén igyekszik a leghatékonyabban működni, nehéz arra gondolni, hogy ez a helyzet is rejt magában új lehetőségeket. Ha egy cégvezető kontrolling szakértőkkel dolgozik együtt, nem csak azt érezheti, hogy nem egyedül kell megbirkóznia a válságkezeléssel, de tanácsadóinak köszönhetően ezeket az új lehetőségeket is könnyebben észreveheti, megragadhatja.

Ha vállalkozásodnak szüksége van az ilyen jellegű támogatásra, kérd bátran munkatársaink segítségét.

Kapcsolat

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.