fbpx

”Azok, akik nem fektetnek be a tudásba, szembesülnek a tudatlanság költségeivel.”

– Emil Tonk

Kontrolling rendszer megoldások olyan vállalkozások számára, akik szeretnék tudni, hogyan lehet nagyobb üzleti eredményük.

 

Mikor javasolt a kontrolling rendszer felépítése?

Nem lát tisztán!

Amikor úgy érzi, nincs valódi betekintése cége egyes területeink működéséről és szeretné tudni, hol van nyereség, és hol lehetne hatékonyságot növelni.

Nem elég profitábilis!

Amikor hiába nő a termelés volumene és/vagy az alkalmazottak száma, a cég nyeresége ezt mégsem tükrözi.

Nincs kontroller munkatársa!

Ha tudja, hogy más vállalatnál kontroller munkatárs segíti a cégvezető munkáját a hatékony döntések meghozatalában, de úgy érzi, nem engedheti meg magának.

Kontrolling rendszer felépítése

A kontrolling rendszer felépítése egy vállalat számára kritikus fontosságú, hogy hatékonyan kezelje az üzleti folyamatokat és javítsa a teljesítményt. Első lépésként a vállalatnak átfogó stratégiai tervezést kell végeznie, hogy meghatározza céljait és prioritásait. Ezután a kontrolling rendszer felépítése a következő lépésekből áll:

Szükség van egy szilárd adatgyűjtési és rendszerezési folyamatra. Ez magában foglalja az üzleti adatok gyűjtését és elemzését, beleértve a pénzügyi adatokat, az értékesítési adatokat, a költségeket és mindent, ami döntéstámogatáshoz szükséges. Ez az alapvető lépés biztosítja az adatok pontosságát és időszerűségét, ami elengedhetetlen a hatékony kontrolling rendszer működtetéséhez.

Controlling Report

Ezt követően szükség van egy jól meghatározott irányítási és jelentési struktúrára. Magába foglalva a felelősségi köröket, az információáramlást és a döntéshozatali folyamatokat. A megfelelő irányítási és jelentési struktúra biztosítja, hogy az információk megfelelő helyre kerüljenek, és hogy a vezetők időben és pontosan megkapják azokat az adatokat, amelyekre szükségük van a döntéshozatalhoz.

Ezek az intézkedések segítenek a vállalatnak hatékonyabban működni, és lehetővé teszik számára, hogy gyorsan reagáljon a piaci változásokra és az üzleti kihívásokra. A kontrolling rendszer a vállalattal együtt egy folyamatosan fejlődő terület lesz. 

Hogyan végezzük el a kontrolling rendszer bevezetését?

Cége külsős tanácsadójaként visszajelzést adunk arról, hogy 

A kontrolling rendszer felépítése során sok vállalatnak kihívást jelenthet a megfelelő struktúra és folyamatok kialakítása. Azonban ebben a folyamatban mi, mint tanácsadók és szakértők, segítünk.

Első lépésként részletes elemzést végezünk a vállalat üzleti folyamatairól és szükségleteiről. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy pontosan megértsük a vállalat működését és céljait.

Miután megértettük ezeket az igényeket, segítünk a megfelelő adatgyűjtési és elemzési folyamatok kialakításában. Ez magában foglalja az adatforrások azonosítását, az adatok gyűjtésének és rendszerezésének folyamatait, valamint az adatelemzési módszerek kiválasztását. Ezzel biztosítjuk, hogy a vállalat rendelkezzen a szükséges adatokkal és információkkal a hatékony kontrolling rendszer működtetéséhez.

Végül, elvégezzük a megfelelő irányítási és jelentési struktúra kialakítását és bevezetését. Ez magában foglalhatja a felelősségi köröket, az információáramlást és a döntéshozatali folyamatokat. Ezzel biztosítjuk, hogy az információk megfelelő áramlását és hogy a vezetők időben és pontosan megkapják azokat az adatokat, amelyekre szükségük van a döntéshozatalhoz.

Átfogó támogatást nyújtunk a kontrolling rendszer felépítése során és elvégezzük a szükséges feladatokat. Segítünk a vállalatnak megérteni az igényeit, kialakítani a megfelelő folyamatokat és struktúrát, valamint létrehozzunk egy hatékony, egyéni vállalati igényekre szabott kontrolling rendszert. 

Iparágak,

melyekben már hozzájárulhattunk partnereink sikereihez:

epitoipar kontrolling
építőipar
elelmiszeripar kontroller
élelmiszeripar
logisztika
logisztika
Marketing kontroller
marketing
egyedi gepgyartas kontroller
egyedi gépgyártás
butorgyartas kontroller
bútorgyártás
kereskedelem kontroller
kereskedelem
allategeszsegugy
állategészségügy
rendezvenyszervezes kontroller
rendezvényszervezés
autopiar kontroller
autóipar
Szakértői csapatunk

A Control1 szakértői csapata felkészülten, naprakész tudással, számos elégedett ügyfélreferenciával a háta mögött segít az Ön vállalkozását is átláthatóbbá és eredményesebbé tenni a kontrolling módszertárát alkalmazva. 

Ismerje meg csapatunk tagjait!

dobai tamás controlling control1

Dobai Tamás

Vezető kontroller, a Control1 alapítója

Nemzetközi nagyvállalatoknál szerezte tapasztalatait, több, mint húsz év kontrolleri gyakorlat után küldetésének tekinti a megismert pénzügyi módszerek átadását az ügyfeleinek. Főként termelő vállalatok folyamatainak specialistája.

Fekete Sandor-Control1

Fekete Sándor

Kontroller

Sándor két évtizede dolgozik nemzetközi nagyvállalatok kontrollerjeként. Tapasztalatai alapján teljesen egyetért azzal az állítással, hogy a hazai KKV szektornak is nagy szüksége van a kontrollingra.

TCS Fotó - uj

Tóth Csaba

Üzleti elemző

Csaba közel egy évtizede dolgozik a szolgáltató iparban. Szakterülete az üzleti elemzés készítése, munkafolyamat tervezése és optimalizálása, valamint a döntéstámogató riportok bevezetése.

Balog-Zoltan-MBA-web

Balog Imre, MBA

Logisztikus és Kontroller

Imre három évtizednyi pénzügyi és logisztikai vezetői tapasztalattal a háta mögött segíti a Control1-nél a magyar KKV-ket

Miért a Control1?

Néhány ügyfelünk véleménye, akikkel már együtt dolgoztunk:

Referenciáink

Amiért megéri minket választani:

A leggyakoribb kérdések

A vállalkozás sikerességét közvetlenül és közvetetten befolyásoló adatokat értelmezi, feltárja a vezető számára nem egyértelmű összefüggéseket, ezzel háttértámogatást nyújtva a fontos stratégiai döntések meghozatalához. A kontroller átfogóan értelmezi a könyvelő által előállított adatokat, melyeket más fontos információkkal (pl. létszám, eladott mennyiségek stb.) összefüggésben vizsgál. Mindezen ismeretekkel felvértezve olyan támogatást képes nyújtani, mellyel a vállalkozás magasabb üzleti eredmény elérése lesz alkalmas.

A könyvelő a múlttal foglalkozik: lekönyveli a számlákat és arra figyel, hogy a cég a külső szabályoknak megfeleljen. A kontroller a vállalkozás belső működésével foglalkozik és a cégvezetés céljaira koncentrál. Elsősorban a vállalat jövőjével foglalkozik: pénzügyi előrejelzést készít és rendszeresen ellenőriz. Figyelmeztet, ha az Ön vállalkozása nem a kitűzött cél felé halad és segít a helyes vezetési irány megtalálásában. 

Kapcsolat

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.