Nem beszéltetek az adóoptimalizálásról az elmúlt 3 hónapban?

Tisztázzuk először is mi az adóoptimalizálás, mit jelent pontosan. Adótanácsadó, illetve a könyvelő az, aki ebben tud segíteni.

Az adóoptimalizálás kétféleképp nézhet ki, illetve indítható el:
1. Az egyik megközelítés szerint a vállalkozás működését kell áttekinteni, amellyel feltárhatóak azok a pontok ahol adót tudnának spórolni.

2. A másik lehetőség az adóoptimalizálásra, hogy a vállalkozás a jövőbeni célja,
terve kerül átfogó vizsgálat alá. Erre azért van szükség, mert így minden új lehetőség a lehető legjobb adózási formában valósul majd meg. Röviden ennyi az adóoptimalizálás, ezért is írjuk a bevezetőben, hogy aki ezzel komolyabban szeretne foglalkozni az vagy a könyvelőjével vagy egy adótanácsadóval üljön le átbeszélni részletesen mindent.

Érdemes tisztázni azt is, hogy a múlt eredményeit vizsgálni olyan szempontból felesleges, ha valaki adó optimalizálni akar. Minden esetben a jövőre kell fókuszálni és kellő gondossággal előre tervezni.

Nagyobb cégeknél általában mindig van adótervezés, ők előre tervezik, hogy miként alakulnak az adók fizetései náluk. Amennyiben van telephelyek közötti átszámlázás, akkor a transzferár-szabályozásra oda kell figyelni nagyon, mivel minden ország adóhatósága erre nagyon odafigyel. Kisvállalkozásoknál egyszerűbb a szabályozás, a Társasági adó mértéke jóval kisebb, mint régen (valamikor volt 40% is), jelenleg azonban 9% a mértéke.

Természetesen akkor 9% ha a pénzt visszaforgatják a vállalkozásba. Tehát érdemes saját vállalkozásba befektetni a nyereséget azaz visszaforgatni.

Ebben is tudok neked segíteni! Kérd 35.000 Ft értékű ajándék 🎁 konzultációdat, hogy még sikeresebb legyen a vállalkozásod!