Mire jó a kontrolling, és miben más, mint a könyvelés?

A kontrolling egy kiemelkedően fontos terület, főleg azon cégek számára, akiknek vannak céljaik és el is akarják érni azokat!

Kontrolling jelentése
A könyvelés egy múltba tekintő tevékenység. Beadjuk a könyvelőnknek az adatokat, aki rögzíti ezeket, majd közvetíti az információt az adóhatóság felé, majd közli veled, hogy mennyi adót kell befizetned. A könyvelés passzív, jogszabálykövető szolgáltatás, tehát a könyvelés a múlttal foglalkozik.

A kontrolling ezzel szemben egy aktív szolgáltatás, tervezéssel. A múltból indul ki, de a jövőbe tekint és a tényadatokat a tervadatokhoz tudja hasonlítani. A forecast tervezése és a megvalósítás mérése a kulcs.
Megröntgenezzük a céget, és látunk mindent. Mitől megy, mi a jó, mi a rossz, mik az összefüggések, így a kontrolling egy mélyebb betekintés a vállalat ügyeibe. 20 évet töltöttem főleg ipari cégek, gyárak hatékonyságának vizsgálatával és növelésével, így gyorsan felismerem, hol lehetne megfogni a pénzt egy vállalkozás működtetése során.

Ha megbízol bennem és betekintést engedsz a céged adataiba, segíteni fogok neked, hogy megtaláld azokat az eszközöket, amikkel el fogod érni a céljaidat!

Kíváncsi vagy, hogy csinálom?

Ne várjunk tovább, foglald le az ingyenes, 35.000 Ft értékű szakértői konzultációd!