Mibe fektesd a pénzedet cégvezetőként?

A befektetésekről általában elmondhatjuk, hogy a várható hozam egyenes arányban növekszik a kockázattal. Éppen ezért a magas hozamú biztos befektetési tipp ritka mint a fehér holló.

A 2008-as világválságot követően megdőlt egy csomó tévhit, és olyan országok sodródtak a teljes államcsőd szélére (vagy érték el), akikről korábban nem is gondoltuk volna (Görögország, Portugália), részben mert az Eurózóna tagjai voltak.

Emellett számos pénzügyi, kőbe vésett nézet megbukott: néhány évtizede népszerű tézis volt, hogy biztonságos, ha vállalati kötvénybe fektetünk, úgy alacsony a rizikó – ez nemcsak Magyarországon, de külföldön is egyre kevésbé igaz.

Cégvezetők számára mégis van egy tuti tippünk, ami részben evidencia is, hiszen ez a létező legkézenfekvőbb befektetés. Forgasd vissza a pénzedet a cégedbe! Fejleszd a termékedet, bővítsd a kínálatot, fejleszd a csapatodat, “hozz” a céghez minél több szakembert!

Megyünk a robotizáció felé, ezért lehet, hogy tíz év múlva már alig lesz szükség humán erőforrásra, de jelenleg a munkaközösség minősége adja a céged gerincét. Kikre építed a cégedet? Kik állítják elő a termékedet, hogyan szolgálják ki a vevőket?

Rengeteg olyan vállalkozást látunk, ahol a rossz személyzeti politika végzetes hiba: alkalmatlan embereket felvételével elindulnak lefelé a lejtőn. Ha 90%-ban inkompetens emberekből áll egy vállalat csapata, rengeteg pénzbe kerül a szakképzett munkaerő becsatornázása.

Megfelelő profitot termel a céged? Hiszel benne? Ha mindkét kérdésre igennel felelsz, a legjobb befektetés maga a céged. Ha viszont nem, mindenképpen vizsgáld meg – hiszen ez azt jelenti, hogy jobban jársz, ha máshova teszed a pénzed!

Ehhez jól megtervezett stratégiára lesz szükséged, és szakértői segítségre. Foglald le 35.000 Ft értékű ajándék 🎁 konzultációdat, hogy mindezt megalapozhassuk.