Így sqashozz cégtulajdonosként

Szereted a squasht? Tudtad, hogy a kontrolling épp olyan, mint a fallabda?

Mindkét játékos azt élvezi, ha tempós labdamenetek váltják egymást, amiben a két fél kellemesen kimerül, miközben közösen fejlődnek. 

Ez a partnerség jellemzi a kontrollingot is, ahol a kontroller a cégvezető partnere: javaslatot tesz neki pénzügyi változtatásokra, útbaigazítja, segít megtalálni a vállalat kiaknázatlan lehetőségeit, a döntés viszont a vezetőé.

Akár a squasht, a kontrollingot is a feszes tempó jellemzi, nem a lassú, csigatempóban haladás. Ez persze nem azt jelenti, hogy meggondolatlan cselekvésre ösztönözzük a vezetőket, de nem támogatjuk a halogatást, ami a pénzügyi célokat hátráltatja. 

A legtöbb hasonlat csak 90%-ban igaz, és ez persze itt is tetten érhető: míg a fallabdában az a cél, hogy legyőzzük a társunkat, a kontrollinggal a fejlődés és a pénzügyi növekedés felé tereljük a partnerünket, a vezetőt. Ez a “felállás” nagy- és középvállalatoknál tökéletesen működik is. 

Vedd kezedbe a squash ütőt, és kezdődhet a játék! Foglalj le egy 35.000 Ft értékű ajándék 🎁 konzultációt, és rákapcsoljuk cégedet a pénzügyi gyorsítósávra.