Hogyan lásd át a pénzügyeidet úgy, mint a multik?

Teljesen mindegy, hogy időd vagy tudásod nincs a pénzügyed rendben tartására, az eredmény ugyanaz lesz.

Kívülről úgy tűnhet, hogy a cégvezetőnek nincs más dolga, mint megszámolni az összekötegelt nyomtatott Deák Ferenceket. Mi viszont pontosan tudjuk, mennyi rohangálással, idegbajjal és teendővel jár egy vállalat vezetése.

A pénzt tudni kell megszámolni, de arra már kevesebben figyelnek oda, hogy értsék, miért annyi az adott hónap bevétele, mi hozza a nyereség javát, és hol folyik el a bevétel. Egy multi esetében tucatnyi grafikon, elemzés, azonnal felhasználható esettanulmány mutatja meg, miből tevődik össze a cég jövedelme – enélkül hamar elvérezne a piacon.

Két csoportra oszlik a pénzügyi dzsungelben elveszett cégvezetők köre: az egyiknek egyszerűen ideje nincs arra, hogy alaposan nyomon kövesse a pénzügyi tendenciákat, csak az eredményével szembesül, amikor rápillant a bankszámlára. A másik csoportnak pedig nincs megfelelő pénzügyes tudása ahhoz, hogy az ok-okozati tényezők mozaik kockáit összerakja.

Eredményét tekintve mindkét verzió egy irányba mutat: nem tiszta a kép.

A kontrollingra sosem csupán az árbevételed, hanem sokkal inkább a céged komplexitása alapján van szükséged. Ha úgy érzed, elakadtál, legyen bármekkora a cégméreted, segítünk. Ennek első lépéseként megajándékozunk egy 35.000 Ft értékű szakértő konzultációval, amit itt tudsz lefoglalni.