Ez a módszer segít, hogy lásd a céged várható profitját

Íme egy rövid cégvezetői matek, amivel körvonalazható, hogy mennyi profitot generál a céged, adott időszak alatt.

Az első számolás viszonylag könnyűnek hangzik: megnézed, hogy az eladásra szánt terméknek mennyi a beszerzési és/vagy előállítási költsége, és hogy mennyiért adod el. A kettőnek a különbsége adja a profitot. 

Az első jellemző hiba, hogy itt sokan kihagyják a képletből az alkalmazottakat: számold ki, hogy egy termék előkészítésén hány munkaórát dolgoznak a kollégák, ennek az átlagát vedd hozzá az előállítás költségeihez, tehát a termék darabonkénti gyártásához. 

Miután megvan a profit termékenként, azt szorozd fel a várható értékesítési volumennel, ami segít akkor, ha látni akarod, hogy mekkora össz-profitot fog várhatóan termelni a céged pl. egy hónapban.

Mindig tervezd és mérd a céged teljesítményét, és tudd, hogy miből ered a profit, és hol folyik el a vállalat pénze. Persze sok változó közrejátszik, de ez az egyszerű képlet segít, hogy egy nagyjábóli képet kapj a vállalkozásodról.

Alaposabb elemzésre van szükséged? Nem kell tovább keresni: csak foglald le a 35.000 Ft értékű ajándék 🎁 konzultációt, és máris a segítségedre sietünk!