Egy számolással egymillió forintot kerestünk ügyfelünknek – egyetlen üzleten.

A rejtett kiadásokat nem könnyű átlátni, legtöbbször csupán annyit érzékelünk, hogy nem nyereséges az üzlet. Hasonló problémával fordult hozzánk ügyfelünk, akinek hatékonyan orvosoltuk a problémáját.

Pár hónapja az egyik ügyfelünk izgatottan keresett fel: egy akkora volumenű megrendelést kapott, ami a cége éves árbevételének az egyhatodát kiteszi! Mivel korábban nem teljesen értette, miért gyengébb pénzügyileg az elvártnál, górcső alá vettük a vállalkozását, hogy ennek okát felderítsük és megszüntessük.

Az elemzésekből világosan kitűnt, hogy sajnos alulárazta magát, ami pedig csupán a felmerülő költségekről szól, profit persze még sehol ! Többek között nagy értékű eszközök költségeivel sem számolt. Ebben az a legveszélyesebb, hogy az ehhez hasonló költségek nem apránként, havonta jelentkeznek, hanem váratlanul, hatalmas költést igényelve, évekkel később.

A kontroller dolga, hogy ezeket a “rejtett” kiadásokat is figyelembe vegye, ezért újraszámoltuk ügyfelünk költségeit, és az elnyert igen komoly projektet már az általunk javasolt árazással számolta. Örömmel mesélte nekünk, hogy egymillió forint fölött van a többletnyeresége, amit csupán az általunk újrakalkulált számoknak köszönhet.

Gondoljatok csak bele: ha egy megrendelés során ekkora plusz bevételre tett szert ügyfelünk, vajon egy év alatt mekkora többlet-profitot hoz az ellenőrző kalkulációnk eredménye? A jelenlegi trendeket figyelembe véve egy középkategóriás autó a szalonból biztosan ki fog belőle jönni!