Biztos, hogy mindig jó, ha nagyon szalad a szekér? A kontroller válaszol.

Az újranyitást követően érezhetően megélénkült a gazdaság. A vállalkozók többsége arról számol be, hogy pörög a piac, jönnek az ajánlatkérések, dübörög a gyártás és egyre nőnek az eladások. Az ínséges idők után, amikor végre jönnek a megrendelések, ki is érne rá elemzésekkel foglalkozni? Pedig lehet, hogy pont most kellene erre időt szánni!

Ugye, mindenki ismeri a tücsök és a hangya történetét? La Fontaine tanmeséje talán kissé túlzónak tűnhet ebben a helyzetben, hiszen a mesében a tücsök önszántából nem akart dolgozni nyáron. Az is tény, hogy hírből sem ismerte a Covidot, ahogy az azzal járó gazdasági válságot sem. Amiatt viszont reális lehet a párhuzam, hogy a tücsök is már csak akkor kapott észbe, amikor beütött a baj.

Az alaposság kifizetődő

Az előrelátó és a kevésbé előrelátó vállalkozót az különbözteti meg egymástól, hogy míg az utóbbi a megnövekedett forgalom láttán már kevésbé igényli a döntéstámogatást, addig a tudatos cégvezetők ilyen helyzetben még inkább szeretnék tudni, hogy melyik terméken mennyi haszon keletkezik, mikor és miből érdemes nagyobb mennyiséget gyártani. Ők azok, akik kontroller támogatását kérik a cég vezetése során, mert felismerték, hogy szakértői segítséggel a vállalkozás magasabb profitra tud szert tenni. Ezt a többlethasznot aztán vissza tudják forgatni, tartalékot tudnak képezni, illetve ebből tudnak olyan szakembereket alkalmazni, akik még több pénzt fognak számukra termelni.

A bevétel nem egyenlő a profittal

A megélénkült forgalom csalóka lehet. Persze, az nagyon jó hír, ha egy cég egyre több terméket tud legyártani és nőnek az eladások is, ám az abból befolyó bevétel nem összetévesztendő a haszonnal. Sajnos egyes cégekhez érkezve a vállalkozás számait elemezve hamar kiderül, hogy hiába növekedett akár drasztikusan a gyártási volumen, az ebből fakadó munkaerőigény-többlet miatt a mennyiségi növekmény gyakorlatilag veszteséget termelt. Erre szakkifejezéssel azt szoktuk mondani, hogy ennek a növekménynek a”határhaszna negatív”. Olyan is előfordul, hogy az emelkedő beszerzési árakat az eladási ár nem követi le, így a termeléshez felhasznált alapanyagok jóval drágábban épülnek be a termékekbe, a végére pedig a késztermékből származó bevétel még a rezsióradíjat sem fedezi. Azt meg már meg se említsük, hogy vajon a rezsióradíj pontosan lett-e kalkulálva. Mert ha nem, az a megugró volumenekkel felszorozva igen veszélyes lehet. Egyszóval korábbi részletes elemzések hiányában ezek ténye mindig sokként éri a cégvezetést, ami nem meglepő, ám annál sajnálatosabb, mert utólag kezelni ezeket a problémákat sokkal bonyolultabb és nehezebb.

A nehézségek közepette minden kiadás számít

A pandémia idején kontrollerként a szokottnál is több megkeresés érkezett súlyos gondokkal küzdő vállalkozóktól, akik segítséget kértek tőlünk.  A cél többnyire az volt, hogy minimalizáljuk a veszteséget és az akkori nehéz helyzetből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet. Ez is komoly feladat volt, és ez is egy-egy új kihívást jelentett, mi pedig tapasztalt szakemberekként ilyenkor is mindent megtettünk a siker érdekében, ami szakmailag lehetséges. A pénzügyileg nehéz helyzetben lévő vállalkozó számára viszont cseppet sem elhanyagolható, hogy az esetében életmentőnek számító szakmai tanácsadói díj mekkora – akkor már kényszerűségből elkerülhetetlen – plusz költségeket jelent a cége számára…

Az előrelátó vállalkozó számára nyilvánvaló: Kontrollert alkalmazni nem kiváltság, hanem hosszútávú befektetés a cég életébe. Ha úgy érzed, neked is segítségedre lehetünk, akkor fordulj hozzánk bizalommal.

Önnek is segíthetünk?

Telefonszáma megadásával kérjen visszahívást, tegye fel kérdéseit és Önnek is segíteni fogunk egy átláthatóbb, eredményesebb céget vezetni.